Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Sinds 1996
 • Installatie en montage mogelijk
 • Alles voor de professional
 • 100% prijsgarantie
 • Gratis verzending
4 klanten in de winkel

Een professionele ijsblokjesmachine is onmisbaar in elke horecagelegenheid. Bij Horeca Koelen bieden wij een groot assortiment en professionele en voordelige ijsblokjesmachines aan. Voor de aanschaf stelt u zichzelf de vraag, welke ijsblokjesmachine is voor mij het meest geschikt en waar moet ik rekening mee houden?

wij onderverdelen ze in A en B merken, onze A merken zijn Hoshizaki, Brema en Nordcap.

De Hoshizaki ijsblokjesmachines produceren zeer koude kraakheldere ijsblokjes maar ook crescent ijs (halvemaanvormig), cubelet ijs, schilferijs, nuggetijs, bolvormig ijs, ster- en hartvormig ijs. Hoshizaki werkt met een zogenoemd gesloten cel-systeem en biedt ultieme bescherming tegen besmetting van bacteriën en schimmels, doordat het aantal punten waar verontreinigingen in het ijsproductieproces kunnen optreden wordt verminderd. Om deze hoge hygiënische eigenschappen zijn de Hoshizaki ijsblokjesmachines en schilferijsmachines onder andere zeer geliefd bij ziekenhuizen, laboratoria en zorginstellingen. Door het gebruik van energiezuinig en milieuvriendelijk gas R290 en hoogwaardige technieken zijn de Hoshizaki machines zeer zuinig met een energiebesparing van 16,9% (vergeleken bij voorgaande HFC model).

Brema ijsblokjesmachines zijn door geavanceerde technieken en gebruik van milieuvriendelijk gas R290,  zijn de Brema CB modellen energiezuinig en zeer bedrijfszeker. Deze machine is veel gebruikt in Restaurants, Café’s en Clubs waar een kristalhelder en stevig ijsblokje dat het drankje niet verdunt een must is.  Er zijn handige installatie filmpjes beschikbaar om zelf uw ijsblokjesmachine te installeren maar ook instructies om de machine te onderhouden

Hoeveel kilo ijsblokjes heb ik nodig.
1 Een vuistregel is dat u met 1 kilo ijsblokjes +/- 15 glazen kan voorzien.
2 wanneer het een extra groot glas betreft of als u het glas tot de rand wil vullen met ijsblokjes, zoals voor sommige cocktails of drankjes nodig is. Dan moet u extra ijsblokjes berekenen.
3 Neem een bunkerinhoud welke groot genoeg is om de piek momenten op te vangen.

Tip: neem op rustig moment ijs uit de ijsblokjesmachine en vries de in zakken in. Wanneer u extra ijs nodig heeft laat u de zak met een klap vallen en de ijsblokjes komen weer van elkaar.

Hoeveel Crushed ijs heb ik nodig.
Een vuistregel is dat u met 1 kilo crushed ijs +/- 6 cocktails kan voorzien. Afhankelijk van de vulling en de grote van het glas kan deze regel afwijken.

Waar komt de ijsblokjesmachine te staan i.v.m. correcte werking.

1 Standaard luchtgekoelde ijsblokjesmachine
Luchtgekoelde machines zijn het zuinigst in het gebruik. De standaard luchtgekoelde ijsblokjesmachine moet vrijstaand opgesteld worden en kan niet ingebouwd worden. Er moet ruim voldoende ruimte vrij worden gehouden rondom de ijsblokjesmachine

2 Inbouw ijsblokjesmachine
Wanneer uw ijsblokjesmachine geheel ingebouwd moeten worden zijn daar speciale inbouw -ijsblokjesmachines voor. Deze volledige in te bouwen ijsblokjesmachines zijn te vinden in onze webshop 

3 Watergekoelde ijsblokjesmachine
De watergekoelde ijsblokjesmachine wordt toegepast in situaties met extreem hoge omgevingstemperatuur en wanneer de ijsblokjesmachine (beperkt) ingebouwd moet worden. Deze ijsblokjesmachines gebruiken het drinkwater om gekoeld te worden en is daarom de meest milieuonvriendelijke oplossing. De Watergekoelde ijsblokjesmachines kunnen niet geheel ingebouwd worden en zal er rondom het apparaat enkel centimeters vrij moeten worden gehouden in verband met condensvorming. 

De afvoer en wateraansluiting.
Voor de water aansluiting is een standaard wasmachinekraan voldoende. De afvoer moet op de juiste hoogte zijn omdat het lekwater uit de bunker er door de zwaartekracht uitloopt. Meestal tussen de 10 en 30 cm vanaf de vloer gemeten, afhankelijk van de ijsblokjesmachine en de opstelling.

Onze merken
Wij hebben professionele ijsblokjesmachines van onderstaande merken.

 • Hoshizaki ijsblokjes en schilferijsmachines
 • Brema ijsblokjesmachines en schilferijsmachines
 • Nordcap ijsblokjesmachines en schilferijsmachines
 • Polar ijsblokjesmachines
 • Combi Steel ijsblokjesmachine
 • Bartscher ijsblokjesmachines
 • Saro ijsblokjesmachines
 • Whirlpool ijsblokjesmachines

Wilt u meer informatie over onze ijsblokjesmachines of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte ijsblokjesmachine voor uw horecagelegenheid? Neem contact met ons op en wij helpen u graag.

Meer lezen
Wacht even, er komt nog meer aan...

Maak kans op het openingscadeau

U speelt automatisch mee naar deze leuke Coca Cola-koelkast van ScanCool!

Plaats uw bestelling en wie weet bent u de gelukkige winnaar.

* Zie algemene voorwaarden voor de spelregels

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je krijgt 3% korting op je Horeca Koelen aankoop. Voer de toegstuurde code in bij het afrekenen.

Ook mis je geen interessante korting meer door je in te schrijven voor de Horeca Koelen Nieuwsbrief!

* Geldig op één bestelling per gebruiker

Aanmelden voor de nieuwsbrief!

?>