Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Sinds 1996
 • Installatie en montage mogelijk
 • Alles voor de professional
 • 100% prijsgarantie
 • Gratis verzending
3 klanten in de winkel

Bij Horeca Koelen vindt u niet alleen de voordeligste, maar ook de meest vooraanstaande merken van horeca koelkasten. Bij het maken van een keuze voor een professionele koelkast voor uw horecagelegenheid dient u rekening te houden met een hoop aspecten. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Koelkasten vergelijken (statisch en geforceerd) Er zijn veel verschillende soorten horeca koelkasten, met diverse soorten en maten, waardoor het belangrijk is dat u dé koelkast aanschaft die aan uw wensen voldoet. Zo zijn er bijvoorbeeld de traditionele statische koelingen, maar ook de moderne geforceerde koeling (onderaan tekst uitleg). 

Wij van Horeca Koelen bieden de meest invloedrijke merken op het gebied van glasdeur koelkasten. Wij bieden o.a. de merken Polar, Exquisit, SARO, Liebherr, Combisteel, Scancool en vele andere merken aan. Nordcap heeft bijvoorbeeld een geheel zwarte kast, zowel binnen als buiten, met led verlichting. Er is ook een groot aanbod in krasvast RVS of gepoedercoat staal. De deuren zijn van isolerend, dik, stevig glas gemaakt zodat het niet zomaar kan breken.

Garantie en duurzaamheid De merken SARO en Polar en Combisteel geven op een groot deel van het assortiment 2 jaar garantie en Liebherr wel tot 5 jaar garantie. Natuurlijk let u bij de aanschaf op de inhoud maar ook op een laag energieverbruik. Bij Horeca Koelen vindt u zeer zuinige en duurzame koelkasten.

Statische koeling  Dit is de traditionele koeling. Het verschil met een geforceerde koeling is dat er bij een statische koeling geen (koude) lucht in de koelkast circuleert. De luchtcirculatie is dus beperkt waardoor er aanzienlijke temperatuurverschillen kunnen optreden. Voorin is het bijvoorbeeld iets warmer dan achterin. Wij raden aan om de koeling van een thermometer te voorzien.  

 • Voordeel - Goedkoper in aanschaf - Producten drogen minder snel uit - Laag energieverbruik
 • Nadelen - De koelkast niet uit als verkoopkoeling gebruikt worden. (opslagkoeling) - Lage koelcapaciteit - Bij extreme warmte kunnen sommige plekken te warm worden.

Geforceerde koeling (geventileerde koeling) Bij een geforceerd koeling, ook wel dynamische koeling genoemd, wordt de lucht door een ventilator verspreid. Het voordeel hiervan is dat de koelkast snel op temperatuur komt. Pas wel op dat er niet teveel ventilatie is, zodat grondstoffen niet uitdrogen. Bij de diverse A-merken is vaak ook de luchtvochtigheid geregeld. 

 • Voordelen - krachtige koeling - De koeling is snel weer op temperatuur - De temperatuur is overal gelijk
 • Nadelen - Duurder in aanschaf - Meer energieverbruik

Normale ontdooicyclus of heetgas ontdooiing. Door het koelen van de lucht ontstaat er ijsvorming op de verdamper. Dit bevroren vocht moet regelmatig ontdooid worden voor een goede werking van uw koeling, waardoor uw producten optimaal gekoeld blijven.

 • Normale ontdooicyclus:  De compressor wordt automatisch een aantal keer per 24 uur enkele minuten uitgeschakeld zodat het aangevroren ijs op de verdamper kan smelten.
  • Een nadeel hiervan is dat de temperatuur in uw koelkast tijdelijk wat hoger wordt. 

Heetgas ontdooiing: (energiebesparend) Bij heetgas ontdooiing wordt automatisch een aantal keer per 24 uur de verdamper een paar seconden warm gemaakt, het aangevroren ijs smelt dan direct.

 • Het grote voordeel hiervan is dat de temperatuur nauwelijks stijgt, waardoor de kwaliteit van uw producten beter bewaard blijft. En bovendien werkt deze manier van ontdooien energiebesparend, uw schepijsvitrine koelt namelijk efficiënter zonder ijsvorming op het koelichaam.

Wilt u meer informatie over onze professionele koelingen of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte koeling? Neem contact met ons op en wij helpen u graag.

Definities klimaatklassen:  Klimaatklasse 4 = +30°C en een relatieve luchtvochtigheid van 55%  Klimaatklasse 5 = +40°C en een relatieve luchtvochtigheid van 40%  Klimaatklasse 7 = +35°C en een relatieve luchtvochtigheid van 75%

Klimaatklasse SN = omgevingstemperaturen van +10°C tot +32°C  Klimaatklasse ST = omgevingstemperaturen van +16°C tot +38°C  Klimaatklasse T = omgevingstemperaturen van +16°C tot +43°C

Meer lezen
Wacht even, er komt nog meer aan...

Maak kans op het openingscadeau

U speelt automatisch mee naar deze leuke Coca Cola-koelkast van ScanCool!

Plaats uw bestelling en wie weet bent u de gelukkige winnaar.

* Zie algemene voorwaarden voor de spelregels

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je krijgt 3% korting op je Horeca Koelen aankoop. Voer de toegstuurde code in bij het afrekenen.

Ook mis je geen interessante korting meer door je in te schrijven voor de Horeca Koelen Nieuwsbrief!

* Geldig op één bestelling per gebruiker

Aanmelden voor de nieuwsbrief!

?>