Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Sinds 1996
 • Installatie en montage mogelijk
 • Alles voor de professional
 • 100% prijsgarantie
 • Gratis verzending
1 klant in de winkel

Koeltoonbanken zijn gekoelde vitrines waarbij u onder andere dranken, gebak, salades, vlees of andere soorten hapjes kunt presenteren. Bij Horeca Koelen kunt u kiezen uit een groot assortiment van professionele koeltoonbanken. Alle koeltoonbanken van Horeca Koelen zijn koeltechnisch van een goede tot zeer goede kwaliteit. Het verschil in kwaliteit vindt u terug in de hardware, design en techniek. U kunt bij ons kiezen voor een budget maar ook voor vele A-merken. Horeca Koelen biedt diverse merken van professionele koeltoonbanken zoals Mafirol, Oscatielle, Nordcap, Isa, Frillixa maar ook enkel budget merken als Combisteel Polar, Saro en Cool.

Wanneer u kiest voor een voordelig model zal het energieverbruik de kwaliteit van het materiaal en scharnieren e.d. minder zijn als bij de duurdere merken. Koeltoonbanken zijn er in statische, statische met hulpventilator en geforceerde (gedwongen) uitvoering. Met ontdooicyclus of heetgas ontdooiing. Onze koeltoonbanken worden  gebruikt in supermarkten viswinkels, bakkerijen, slagerijen, patisserie, cafetaria, zuivel en kaaswinkel maar ook in delicatessenwinkels. Tevens zijn al onze koeltoonbanken geschikt voor intensief gebruik. 

Statische koeling Dit is de traditionele koeling. Het verschil met een geforceerde koeling is dat er bij een statische koeling geen (koude) lucht in de koelkast circuleert. De luchtcirculatie is dus beperkt waardoor er aanzienlijke temperatuurverschillen kunnen optreden. Voorin is het bijvoorbeeld iets warmer dan achterin. Wij raden aan om de koeling van een thermometer te voorzien. 

 • Voordeel - Goedkoper in aanschaf
 • Nadelen - De koelkast niet uit als verkoopkoeling gebruikt worden. (opslagkoeling) - Lage koelcapaciteit
 • Voordeel - Goedkoper in aanschaf
 • Nadelen - Bij extreme warmte kunnen sommige plekken te warm worden

- Producten drogen minder snel uit - Laag energieverbruik - Bij extreme warmte kunnen sommige plekken te warm worden. 

Statische koeling met ventilator

Dit is een variant die de koude lucht door middel van een ventilator in de koeltoonbank verspreidt. Eigenlijk is dit de budget variant van de hierna genoemde geforceerde uitvoering. 

- Producten drogen minder snel uit

Geforceerde koeling (geventileerde koeling) Bij een geforceerd koeling, ook wel dynamische koeling genoemd, wordt de lucht door een ventilator verspreid. Het voordeel hiervan is dat de koelkast snel op temperatuur komt. Pas wel op dat er niet teveel ventilatie is, zodat grondstoffen niet uitdrogen. Bij de diverse A-merken is vaak ook de luchtvochtigheid geregeld.

 • Voordelen - De temperatuur is overal gelijk - De koeling is snel weer op temperatuur
 • Nadelen - Duurder in aanschaf - Meer energieverbruik

- Condens aanslag op de ruiten is minimaal (afhankelijk van de luchtvochtigheid)

Normale ontdooicyclus of heetgas ontdooiing Door het koelen van de lucht ontstaat er ijsvorming op de verdamper. Dit bevroren vocht moet regelmatig ontdooid worden voor een goede werking van uw koeling, waardoor uw producten optimaal gekoeld blijven.

Normale ontdooicyclus: De compressor wordt automatisch een aantal keer per 24 uur enkele minuten uitgeschakeld zodat het aangevroren ijs op de verdamper kan smelten.

 • Een nadeel hiervan is dat de temperatuur in uw koelkast tijdelijk wat hoger wordt.

Heetgas ontdooiing: Bij heetgas ontdooiing wordt automatisch een aantal keer per 24 uur de verdamper een paar seconden warm gemaakt, het aangevroren ijs smelt dan direct.

 • Het grote voordeel hiervan is dat de temperatuur nauwelijks stijgt, waardoor de kwaliteit van uw producten beter bewaard blijft.

Wilt u meer informatie over onze koeltoonbanken of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte koeltoonbank? Neem contact met ons op en wij helpen u graag. 

Definities klimaatklassen: Klimaatklasse 4 = +30°C en een relatieve luchtvochtigheid van 55% Klimaatklasse 5 = +40°C en een relatieve luchtvochtigheid van 40% Klimaatklasse 7 = +35°C en een relatieve luchtvochtigheid van 75%

Klimaatklasse SN = omgevingstemperaturen van +10°C tot +32°C Klimaatklasse ST = omgevingstemperaturen van +16°C tot +38°C Klimaatklasse T = omgevingstemperaturen van +16°C tot +43°C

 Heeft u nog vragen neem dan gerust contact meet ons op.

Meer lezen
Wacht even, er komt nog meer aan...

Maak kans op het openingscadeau

U speelt automatisch mee naar deze leuke Coca Cola-koelkast van ScanCool!

Plaats uw bestelling en wie weet bent u de gelukkige winnaar.

* Zie algemene voorwaarden voor de spelregels

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je krijgt 3% korting op je Horeca Koelen aankoop. Voer de toegstuurde code in bij het afrekenen.

Ook mis je geen interessante korting meer door je in te schrijven voor de Horeca Koelen Nieuwsbrief!

* Geldig op één bestelling per gebruiker

Aanmelden voor de nieuwsbrief!

?>